Matematik

LIgninger

18. februar 2009 af y-dam (Slettet)

Har nolge  Ligninger jeg gerne ville have hjælp med..

1..     8 - 2x = 3x -2  

2..     ( 4x + 6 ) :2 = 11 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Prøv at starte med at isolere x i ligningerne altså så du får x på den venstre side, og i nummer 2 skal du dele med 2, altså (4x+6)/2=2x+3, du deler altså hvert led, fordi det kan skrives 4x/2 +6/2


Svar #2
18. februar 2009 af y-dam (Slettet)

Den første er eller ikke særlig svær. mere den anden


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

I den anden får du (efter at have forkortet brøken: 2x+3=11, så er 2x=8 (her har du trukket 3 fra på begge sider af ligningen, og til sidst deler du med 2 på begge sider af ligningen, så du får x=4. Du skal huske, at det du gør på den ene side af en ligning, skal du også gøre på den anden side af ligningen. Men man kan dog aldrig dele med tallet 0, husk det!


Skriv et svar til: LIgninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.