Matematik

vektor. Avstand fra 0.0

18. februar 2009 af eapetersen (Slettet)

Beregn hvor avstanden er mindst fra punkted 0,0

r(t) =     X       t2 -4

             Y        t2 + 2t -3


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Du kan opstille et udtryk for afstanden til origo ved at benytte pythagoras. Du skal så finde et minimum for dette udtryk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Brug afstandsformlen, du har r(t)=(t2-4)*i+(t2+2t-3)*j, så er r(t)=(√x(t)2+y(t)2)=(√2t4-10t2+25+4t3-12t)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2009 af peter24 (Slettet)

Du kan opstille et udtryk for afstanden til origo ved at benytte pythagoras. Du skal så finde et minimum for dette udtryk.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja sæt dr(t)/dt=0 og find t


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2009 af Danielras (Slettet)

#3 ??


Svar #6
18. februar 2009 af eapetersen (Slettet)

har du nogle exempler? jeg kenner ikke den måde


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Du skal differentiere det udtryk Erik Morsing når frem til i #2, og derefter sætte det nye udtryk lig 0, og løse med hensyn til t.


Svar #8
18. februar 2009 af eapetersen (Slettet)

takk for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. februar 2009 af peter24 (Slettet)

Du skal differentiere det udtryk Erik Morsing når frem til i #2, og derefter sætte det nye udtryk lig 0, og løse med hensyn til t.


Skriv et svar til: vektor. Avstand fra 0.0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.