Matematik

Vilkårlig trekant

20. februar 2009 af SørenV (Slettet)

Hej. Er der ikke nogle som lige har lyst til at kigge på min vedhæftede fil, hvor jeg skal beregne resterende sider i en vilkårlig trekant. Er godt på vej med opgaven, men kan ikke lige se hvor fejlen sniger sig  ind..

På forhånd mange tak

Vedhæftet fil: trekantsberegning.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2009 af Youngmann (Slettet)

Det er ikke korrekt isoleret.


Svar #2
20. februar 2009 af SørenV (Slettet)

Okay. Men synes bare på ingen måde jeg kan få den til at give det rigtige resultat. Kan du ikke prøve at skrive det rigtige ind??


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2009 af Youngmann (Slettet)

Jo da:

Sin(A) / a = Sin(B) / b   

Sin(A)  =  (Sin(B) / b)  · a


Svar #4
20. februar 2009 af SørenV (Slettet)

Okay.. Men når jeg regner dette ud kommer der til at stå:

sin (A) = (sin(40deg)) / 4500  *8350

sin(A) = 1,193

Når jeg tager asin eller sin-1 til 1,193 sker fejlen.. Ingen værdi når den er over 1 jo   ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2009 af Youngmann (Slettet)

Hmm, ja det kan jeg godt se. Kender du resultatet?  


Svar #6
20. februar 2009 af SørenV (Slettet)

Nej.. det gør jeg desværre ikke.. Hvad kan være galt ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2009 af Youngmann (Slettet)

Jeg prøver lige at læse i bøgerne - det kan være, at jeg finder det mystiske :)

Du skal også tænke på, at vinkel A er stump?


Svar #8
20. februar 2009 af SørenV (Slettet)

Okay.. super! Ved så meget som at vinklen A skal være over 90 grader !!


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. februar 2009 af Youngmann (Slettet)

Hvis vi bare finder den sidste side i trekanten, kan jeg snildt finde de resterende vinkler :)


Svar #10
20. februar 2009 af SørenV (Slettet)

Ja.. Det kan jeg også - men den er ikke lige sådan til at finde... :(


Skriv et svar til: Vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.