Matematik

Graf

20. februar 2009 af AAAB (Slettet)

Hej, jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe denne her opgave an. Håber der er en der kan hjælpe. :)

Grafen for en funktion f(x) er en parabel, som skærer akserne i punkterne P(2,0), Q(8,0) OG R(0,4)

Bestem en forskrift for f(x)?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2009 af mathon

som derfor kan faktoriseres

f(x) = a(x-2)(x-8)  som ved indsættesle af koordinater fra punktet R(0,4)
giver

4 = a(0-2)(0-8) hvoraf a kan beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2009 af Dynin (Slettet)

En parabel kan skrives som f(x)=a(x-x1)(x-x2) hvor xi er rødderne .... som her er?


Svar #3
20. februar 2009 af AAAB (Slettet)

vil det sige at a = -2 eller


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2009 af Dynin (Slettet)

#3 gætter du ? Se #1 ... 4=a(0-2)(0-8)=a*16 så a = 4/16 =1/4


Svar #5
20. februar 2009 af AAAB (Slettet)

jeg var lidt for hurtig der.


Skriv et svar til: Graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.