Matematik

Ligning

09. november 2004 af Frk.Keller (Slettet)
Hejsa...-Jeg har problemer med min matematik aflevering, og er kommet helt på afveje.

Min computer kan ikke lave "i-anden, så har brugt ^ i stedet for...

Min opgave hedder:
Bestem k, således at ligningen
x^-(2k-3)x+2k=0 -får en dobbeltrod.
Bestem for de fundne værdier af k dobbeltroden.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Du ved, at der er dobbeltrod, når diskriminanten er 0.

"i-anden" skrives tit som "^2".

d=b^2-4ac=(-(2k-3))^2-4*1*2k=0
<=>
k=½ v k=4½

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2004 af frodo (Slettet)

normalt skrives "x i anden" således: x^2

Hvad skal der gælde om en andengrads ligings diskriminant, når der er en dobbeltrod? (d=0!!)

Brug dette, og isoler k, og løs derefter ligningen på sædvanlig vis.

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

For ikke at forvirre begreberne :-)
0!! = 0! = 1

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2004 af frodo (Slettet)

ja, ja men nu arbejder vi jo ikke med sandsynligheder her, eller andet hvor fakultet spiller en rolle. Men principielt har du da ret, men mon ikke man godt kan regne ud hvad der står?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2004 af frodo (Slettet)

ja, ja men nu arbejder vi jo ikke med sandsynligheder her, eller andet hvor fakultet spiller en rolle. Men principielt har du da ret, men mon ikke man godt kan regne ud hvad der står?

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2004 af frodo (Slettet)

ja, ja men nu arbejder vi jo ikke med sandsynligheder her, eller andet hvor fakultet spiller en rolle. Men principielt har du da ret, men mon ikke man godt kan regne ud hvad der står?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2004 af frodo (Slettet)

ja, ja men nu arbejder vi jo ikke med sandsynligheder her, eller andet hvor fakultet spiller en rolle. Men principielt har du da ret, men mon ikke man godt kan regne ud hvad der står?

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2004 af frodo (Slettet)

ja, ja men nu arbejder vi jo ikke med sandsynligheder her, eller andet hvor fakultet spiller en rolle. Men principielt har du da ret, men mon ikke man godt kan regne ud hvad der står?

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2004 af frodo (Slettet)

ja, ja men nu arbejder vi jo ikke med sandsynligheder her, eller andet hvor fakultet spiller en rolle. Men principielt har du da ret, men mon ikke man godt kan regne ud hvad der står?

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. november 2004 af frodo (Slettet)

ups!

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. november 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Så så... jeg er ikke tungnem :P

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.