Matematik

Reducer stykket

09. november 2004 af macro (Slettet)
Er der nogen der kan sige mig hvad dette stykke giver ?

(2a + b)(3b + 2a) - 3a²


på forhånd mange tak..



Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Juhuu en reduktionsopgave :)

Her er resultatet - så må du selv gennemføre udregningerne:

a^2 + 3b^2 + 8ab

//Singularity

Svar #2
09. november 2004 af macro (Slettet)

Giver det ...

8ab + 4a² + 3b² ????

Jeg har virkelig brug for hjælp her !

Jeg er lidt lost ellers

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Du glemmer at subtrahere de 3a^2 du har skrevet i indlægget!

//Singularity

Svar #4
09. november 2004 af macro (Slettet)

du siger noget !

TAK Singularity!

Svar #5
09. november 2004 af macro (Slettet)

Hvad betyder så. beregn det reducerede udtryk for b=25 og a=8?

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2004 af JulieJense (Slettet)

Du har jo netop reduceret dit udtryk. Sæt b=25 og a=8 og du får en værdi som er er dit svar på opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2004 af frodo (Slettet)

indsæt a og b i udtrykket.

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2004 af Asger (Slettet)

(2a + b)(3b + 2a) - 3a²

(2*8+25)(3*25+2*8) - 3*8^2 <=>
(16+25) (75+16) -3*64 <=>
41*91-192 <=>
3731 - 192 = 3539

Håber det er rigtig, er ikk så spids i matematik

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#5: Prøv at tænke over opgaven, inden du spørger os. Så havde du formentlig løst den.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. november 2004 af frodo (Slettet)

Du skal i stedet bruge det udtryk du har fundet frem til ved reduceringen. Reaultatet er det samme, men det er langt lettere, og det er det du bliver bedt om i opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#8: Det er korrekt

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#8: Men dine biimplikationer (<=>) skal være lighedstegn.

Svar #13
09. november 2004 af macro (Slettet)

passer det at 8ab giver 1600

og at a² giver 64

og at 3b² giver 5625 ????

Svar #14
09. november 2004 af macro (Slettet)

jamen det står

beregn værdien af det reducerede stykke for b=25 og a=8

så passer #8 jo ikk vel?

Brugbart svar (0)

Svar #15
09. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Nej - (3b)^2 = 9b^2 er IKKE det samme som 3b^2 (med mindre b=0, hvilket ikke er tilfældet her).

3b^2 = 1875
(3b)^2 = 5625

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #16
09. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#15: For tredie gang:

a^2 + 3b^2 + 8ab = 3539

når a = 8 og b = 25. Og det står ikke til yderligere diskussion.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #17
09. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#16 var til #14

Brugbart svar (0)

Svar #18
09. november 2004 af JulieJense (Slettet)

#14:
Det der er ment i #8 er at dit resultat er rigtigt, dog er det ikke den rigtige fremgangsmåde du har brugt...

#16: Ja, enig.

Skriv et svar til: Reducer stykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.