Matematik

Kan du regne det ud? =)

21. februar 2009 af reinholdt_w (Slettet)

Hvad er sandsynligheden for at få højst 5 seksere ved kast 6 kast med en terning?

Hvad er sandsynligheden for at få højst 3 seksere ved 17 kast med en terning?
 

=) =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2009 af peter lind

Brug at det er binomialfordelinger med p=1/6 og n henholdsvis 6 og 17.


Svar #2
21. februar 2009 af reinholdt_w (Slettet)

Hvorn?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

a) P(x ≤ 5) = 1 - P(x = 1) = 1 - (1 / 6)3 = 215 / 216

b) Den stokastiske variabel, der angiver antallet af 6'ere er binomialfordelt efter binomialfordelingen

b(17; 1/6). Den binomialfordeling skal du finde i en tabel, f.eks. Erlang C eller G. I denne tabel skal du se efter tallet ud for n = 17, j = 13 og under p = 1/6.

Prøv på samme måde i a, hvor n = 3 (i stedet for 17 som under b).


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2009 af peter lind

#3 Bruges Erlang stadigvæk ?. Rent umiddelbart vil jeg tro man er gået over til elektronsiske opslag.

Det skal lige siges at det er mange år siden, at jeg har haft noget med gymnasiet at gøre.


Skriv et svar til: Kan du regne det ud? =)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.