Matematik

Haster Haster Hjælp Stamfunktionens areal af punktmængden M 8(

22. februar 2009 af Jasko12 (Slettet)

En funktion f er bestemt ved f(x) = x3 - 4x.

koordinatsystemets førsteakse og grafen for funktionen f afgrænser i anden kvadrant en punktmængde M1 og i fjerde kvadrant en punktmængde M2, der hver har et areal.

a) Bestem ved hjælp af stamfunktioner arealet af punktmængde M1.

b) Gør rede for, at arealet af M2 er lig med arealet af M1.

c) Bestem ved hjælp af stamfunktioner rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M1 drejes 360 grader om førsteaksen.

Tak for hjælpen på forhånd 8(


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2009 af peter lind

Find skæringen med x-aksen. Tegn evt. grafen for funktionen op. Det giver dig de nødvendige grænser. Arealet A =∫abf(x)dx, hvor a og b er de grænser, du har fundet ovenfor.

b) Du kan enten regne arealet ud på samme måde som i a) eller du kan foretage en symmetribetragtning.

c) V = π∫abf(x)2dx


Skriv et svar til: Haster Haster Hjælp Stamfunktionens areal af punktmængden M 8(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.