Matematik

hvor skær de to cirkler hinanden?

22. februar 2009 af jeuer574 (Slettet)

Hey ..

jeg har den her opgave, og jeg ved ikke hvordan jeg skal lave den, har søgt her på siden, men jeg kunne kun finde et forum, hvor de skulle finde at opgaven IKKE skar hinanden.. og jeg skal finde hvor de skær???

cirklerne c1 og c2 har ligningerne:
c1: x2 + y2 - 12x + 2y = -33   og    c2: x2 + y2 + 2x - 6y = 26  
vis, at cirklerne skærer hinanden.

hvordan gør jeg det ?   TAK for hjælpen !


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2009 af ibibib (Slettet)

Træk de to ligninger fra hinanden. Det giver en ligning for den linje, der går gennem eventuelle skæringspunkter, mellem de to cirkler.


Svar #2
22. februar 2009 af jeuer574 (Slettet)

er der forskel på hvilken en af de to ligninger man trække fra den anden?

altså forskel på c1-c2 og c2-c1  ???


Svar #3
22. februar 2009 af jeuer574 (Slettet)

hvis det er c1-c2 får jeg ligningen:
-10x + 8y = -59

og med c2-c1 får jeg ligningen:
14x - 8y = 59

hvilken en af dem skal jeg så regne videre fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2009 af ibibib (Slettet)

Du har regnet galt i c1-c2


Svar #5
22. februar 2009 af jeuer574 (Slettet)

hvad skal det så være ?
jeg kan ikk selv se hvor jeg har regnet forkert ..


Svar #6
22. februar 2009 af jeuer574 (Slettet)

er det her rigtigt? argumenterer for at de IKKE rammer hinanden:
ved at vektoeren mellem de to punkter er 8,062 lang, men de radierne til de to cirkler er 6+2=8 og dermed er de ikke lange nok til at kunne mødes ...


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2009 af ibibib (Slettet)

#6 Det er korrekt. Men var opgaven ikke: "vis, at cirklerne skærer hinanden. " ?


Svar #8
22. februar 2009 af jeuer574 (Slettet)

jo det er det jeg ikke forstår !!!


Svar #9
22. februar 2009 af jeuer574 (Slettet)

hvordan skal jeg kunne bevise at de skær, når jeg lige har bevist at de ikke skær !? giver ingen mening ..!!!!!!!!

HJÆLP TAK !


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. februar 2009 af mathon

c1: (x-6)2 + (y-(-1))2 = 22   med centrum C1 = (6,-1) og r1 = 2

c2: (x-(-1))2 + (y-3)2 = 62 med centrum C2 = (-1,3) og r2 = 6

|C1C2| = √(65) > r1+r2 hvorfor cirklerne ikke har nogen fælles punkter


Svar #11
22. februar 2009 af jeuer574 (Slettet)

tak mathon !

jeg fandt også selv til sidst ud af at de ikke skar hinanden.. men min opgave lyder "vis, at cirklerne skærer hinanden" .. det er det der er mit problem ... det må være en skrive fejl i opgaven eller noget..

men alligevel mange tak !


Svar #12
24. februar 2009 af jeuer574 (Slettet)

har dog nu fundet ud af at opgaven er lavet forkert, jeg skulle vise at de to cirkler IKKE havde noget fællespunkt :)


Skriv et svar til: hvor skær de to cirkler hinanden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.