Fysik

glødetrådens temperatur!

23. februar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

Hej (=

jeg har fået stillet en opgave der lyder at jeg skal finde temperaturen af en glødetråd ved maksimal spændning. jeg har fået denne givende formel:

R = R0 * (1 + a * (T - T0))

hvor a er temperaturkoefficienten og er 0,00003 K-1

Trådens resistens ved temperaturen T0 betegnes med R0, mens resistensen ved temperaturen T betegnes med R.

jeg har selv udregnet resistenserne:

R = 6,1 Ω   og    R0 = 0,67Ω

Mit spørgsmål er så bare, hvordan ved jeg hvad T0 er???


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Ved hvilken temperatur, T0 er R0=0,67Ω?


Svar #2
23. februar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

det kan jo ikke passe. jeg ved godt at formulereingen er lidt mærkelig, men sådan står det i bogen.

men jeg mener bare at hvis det virkelig er rigtigt .. såå har jeg jo allerede T som jo er den jeg skal finde. jeg skulle kun bruge T0 til at kunne isolere T.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Ja, har du ikke T0? Eller måske står der ved hvilken temperatur α har den pågældende værdi


Svar #4
23. februar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

altså jeg har fundet tallet a i  min databog .. og der står at det er til temperarturen 0 dvs. T0 = 0

men det er så her problemet opstår .. fordi det har jeg tastet ind, og solvet det på lommeregneren og så får jeg temperaturen til at være 270149 grader

det kan da umuligt passe kan det vel???


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Jeg får det samme ud fra din ligning, er du sikker på at du har skrevet den rigtigt op?


Svar #6
23. februar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

ja jeg er 100 % siker .. har også lige tjekket.

men jeg tænkte på kan jeg have lavet noget forkert da jeg har regnet på resistanerse..

altså jeg har fået lidt hjælp fra min lære, og han siger at vi skal beregne resistanser ved laveste og højeste spænding ..

jeg har så taget/aflæst det laveste punkt på min (U,I)-karakteristik og devideret det med hinanden altså R = U/I og det samme med mit højeste punkt.

så jeg kan ærlig talt ikke se hvad jeg har gjort forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Har du en forskrift for din (U,I)-karakteristik?


Svar #8
23. februar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

nej jeg ved ikk hvordan man laver sådan en.. sorry .. ville det hjælpe hvis jeg gav dig mine værdier som jeg har ploppet i grafen?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Altså, hvis du har værdierne kan du indtegne dem i et koordinatsystem og lave en passende regression. Derfra kan du så bestemme maksimum og minimum værdierne for R som du siger du skal have fat i.


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. februar 2009 af mathon

R = Ro*(1+α*t)        t er Celsisus-temperaturen og dermed to = 0°C


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#10 Men så får man stadig:

t=(R/R0 -1)/α. hvis man indsætter værdier får man 2,7 *105 oC


Svar #12
23. februar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

jamen det ho det jeg har gjort.. og det er det jeg er kommet frem til.


Svar #13
23. februar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

eller nej ikk det , men det med koordinatsystem/graf ..


Skriv et svar til: glødetrådens temperatur!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.