Matematik

Hjælp bedes - kort!

23. februar 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Jeg sidder med f(x)=(1/4)x4-x2

jeg har fundet nulpunkter, fortegn og monotoniforhold.

Jeg mangler at finde ligninger for eventuelle vandrette tangenter kan se at der skal være tre tangenter, nemlig i følgende punkter:

sqrt(-2), -1

sqrt(2), -1

og

0,0

jeg ved godt at jeg skal bruge tangentens ligning men kan ikek få det til at passe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Hvad er hældningen for en vandret tangent? ... Det reducerer tangentens ligning en hel del ikk :-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

f(x) = 0,25x4 - x2

f '(x) = x3 -2x = x*(x2-2) = 0 for  x= 0, x = -√2, x = √2

f(0) = 0, f(-√2) = -1, f(√2) = -1

Se vedh. fil.

Vedhæftet fil:x^4.doc

Skriv et svar til: Hjælp bedes - kort!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.