Matematik

rødder

24. februar 2009 af biqqu (Slettet)

Når man har fået engivet en andengradspolynomium og skal bestemme rødderne..

Hvad vil det så sige? Hvad skal man så gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2009 af peter lind

Det betyder, at du skal løse ligningen p(x)=0. p(x) er det givne polynomium.


Svar #2
24. februar 2009 af biqqu (Slettet)

dvs., sætte ligningen lig med 0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Ja


Svar #4
24. februar 2009 af biqqu (Slettet)

okay, hvad sker der så når man sætter den lig med nul? Finder man så diskriminanten og løser den som en almindelig 2.gradsligning??


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Har du ikek ets tykke så vi kan give et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2009 af peter lind

#4 Ja


Svar #7
24. februar 2009 af biqqu (Slettet)

Bestem røderne f(x)=x^2-x-2

funktionen sættes =0 og diskriminanten findes: d=(-1)^2-4*1*(-2)=9

x=2 V x=-1

Dvs., at rødderne hedder 2 og -1

^^KORREKT??

MEN --- Hvordan kan man så finde ud af hvor den skærer på x-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. februar 2009 af peter lind

Ja. Grafen skærer x-aksen i (2,p(2))=(2,0) og i (-1, p(-1)) = (-1,0)

Hvorfor så usikker? Du kan jo godt


Svar #9
25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

tak ;)


Skriv et svar til: rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.