Matematik

funktion......... Hjælp ...

25. februar 2009 af Nadin89 (Slettet)

jeg har et stof på 7 ghram som falder med 2,5 % pr.1år

jeg skal omskrive det til et matematisk udtryk hvilken jeg har et problem med???

udtrykket skal beskrive hvor mange gram stoffet falder i et givent antal år....??


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du starter med 7 gram, da det reduceres med 2,5% pr år, så er der efter et år 97,5% tilbage af stoffet, efter to år er der 97,5% af de 97,5% tilbage, altså 0,9752*7g. Så formlen hedder F(n)=0.975n*7g, hvor n er antal af år. Du ser, at F(0) = 7 gram, vores begyndelsesmængde, og skal du nu for eksempel finde, hvornår der er halvdelen tilbage skal du løse ligningen 3,5 g = 7*0,975n, og det giver godt 27 år.


Svar #2
25. februar 2009 af Nadin89 (Slettet)

jeg kan godt forstå logikken bag den men går tabt for eg skal finde ud af hvornår stoffet er faldet til under 1gram??? der går jeg lost har prøvet at regne den således:

0,99=7*9,9752 hvor X = giver negativt tal så der kan ikke passe ??

hva gør jeg galt ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

0,975n*7<2<=>n>49,48år


Svar #4
25. februar 2009 af Nadin89 (Slettet)

jeg er ikke med på¨hvordan jeg skal regne hvornår stoffet er faldet til under 1 gram ud fra formlen???


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jeg skulle have skrevet <1 i formlen


Svar #6
25. februar 2009 af Nadin89 (Slettet)

men hvis jeg sætter det ind i formlen for jeg et negativt tal og det kan ikke passe..???

jeg sætter y = 0,99 og isolere x da jeg skal have det antal år...


Skriv et svar til: funktion......... Hjælp ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.