Matematik

funktioner

25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

Jeg har 2 opg jeg har svært ved at udregne:

Opg. 1: To funktioner er givet ved f(x)=x+200 og g(x)=3x+600. Bestem førstekoordinaten til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner.

Opg2: En funktion er givet ved f(x)=x^2+5x. Bestem f'(x) og ligning for tangenten til grafen i P(4,f(4)).'

Mit bud: f'(x)=2x+5

tangentligning: y=y0+ f'(x)(x-x0) <=> y=4+(2x+5)(x-4)=2x^2-3x-16


Svar #1
25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

spg 3: er 2x^2-x^2=2??


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.