Matematik

skæringspunkt

25. februar 2009 af helle91 (Slettet)

hej jeg har en funktion der hedder -x^4-2x^3+8x^2 , så lyder mit spørgsmål; Hvordan finder jeg skæringspunktet på x-aksen når det er af 4. grad. ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Sæt x^2 udenfor en parentes og benyt nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2009 af Articulation (Slettet)

solve(-x^4-2x^3+8x^2=0,x)
x = 2 eller x = 0 eller x = -4


Svar #3
25. februar 2009 af helle91 (Slettet)

ja .. men hvis jeg benytter 0 reglen så kommer den til at hedde

-x^2(x^2+¨2x-8)

-x^2 = 0      V       x^2+2x-8=0

så skal jeg til at bruge deskreminant formlen. For ellers kan jeg da ikke løse den videre derfra ?  

sovle kan jeg godt finde ud af at bruge ;P men det er ikke tilladt i den her opgave, men ellers tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Ja, andengradsligningen løser du bare på sædvanlig vis.


Svar #5
25. februar 2009 af helle91 (Slettet)

okay tak :D


Skriv et svar til: skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.