Matematik

Hjælp til funktion plz..

25. februar 2009 af kim19 (Slettet)

Jeg har denne her.

( 1/3^-2/3 * (y-10)^1/6 ) / (1/6^1/3 * (y-10)^-5/6 )

Jeg skal vise at dette giver (2 (y-10)) / x

Hvordan kan jeg gøre det ?

Håber en kan hjælpe Tak

Spørg hvis der er noget i er i tvivl om :)

Håber virkelig en kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Potensreglerne. =)


Svar #2
25. februar 2009 af kim19 (Slettet)

hvordan jeg kan slet ikke se det sorry


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Brug potensregnereglerne. De står i din bog eller formelsamling. Du kan (måske) med fordel definere z = y-10 og regne med z i stedet for at indsætte y igen til sidst.


Svar #4
25. februar 2009 af kim19 (Slettet)

jeg er så dårlig til dette. altså så har jeg

(1/3x^-2/3 * z^1/6) / ( 1/6x^1/3 * z^-5/6 )

kan du ikke hjælpe mig lidt på vej med den ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Ja, bortset fra, at jeg ikke lige ved, hvor dit x kom fra, for det har du ikke med i #0.


Svar #6
25. februar 2009 af kim19 (Slettet)

undskyld glemte det i den første. dette her er den rigtige

z=y-10

(1/3x^-2/3 * z^1/6) / ( 1/6x^1/3 * z^-5/6 )

kan du hjælpe med den ?

Den skulle give (2*z) / x


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Yes yes. Så er det bare at gå igang med at reducere. Prøv at udnytte, at


Svar #8
25. februar 2009 af kim19 (Slettet)

hvad ?

det har jeg vidst ikke set før ?

Kan du ik prøve at vise det, siger ik du skal lave den. Men forstår det ik rigtig ville være dejligt hvis du ville prøve at lave den. Så jeg kan se det. Et trin af gangen. På forhånd mange TAK


Svar #9
25. februar 2009 af kim19 (Slettet)

Kan du ikke vise den trin for trin ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Joe, det tror jeg skam, du har set før. :)

#9: Jeg prøver lige at tage z-delen. Du har:

z^(1/6) / z^(-5/6) = z^(1/6) * z^(5/6) = z^((5+1)/6) = z^1 = z.


Svar #11
25. februar 2009 af kim19 (Slettet)

ja Mange tak, tager du os x-delen ?

Ville jeg være virkelig glad for

TAK


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#11: Prøv selv med x-delen. =)


Svar #13
25. februar 2009 af kim19 (Slettet)

Ok Gør jeg allerede nu.

Men hvad gør jeg med de tal der står foran x'et.

Altså. Jeg har startet sådan her.

(1/3x^-2/3) / (1/6x^1/3 ) = 1/3x^-2/3 * 1/6x^1/3 = ???

hvad gør jeg så ?

Håber du kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#13: De tal er du ligeglade med.

1/3 / (1/6) = 6/3 = 2.

Det er ikke helt korrekt, den måde du løser for x. Du skal prøve at overveje, hvordan du får x^(1/3) til at få et minus i potensen.


Svar #15
25. februar 2009 af kim19 (Slettet)

hmm altså

x^-2/3 / x^1/3

Det ved jeg desværre ikke ?

Kan du hjælpe igen hehe


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#15: x^(-2/3) / x^(1/3) = x^(-2/3) * x^(-1/3) = ???


Svar #17
25. februar 2009 af kim19 (Slettet)

nåå så bliver den

x^-2/3 - 1/3

er det rigtigt ?

mange tak for din store hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #18
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#17: Og hvad giver x^(-2/3 - 1/3) ? =)


Svar #19
25. februar 2009 af kim19 (Slettet)

det giver x^-1

Men det skal jo give x ??


Brugbart svar (0)

Svar #20
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#19: Husk på, at x^-1 = 1/x.


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.