Matematik

det haster. skal aflevere min afl om en time

26. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

centrum for cirklen c har y-koordinatern 4, cirklen går gennem (0,0), og desuden tangerer den linjen x = 8. angiv en ligning for c.


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Start med at skrive cirklens ligning på (den, der har centrum i (0,0)), så kan vi skrive x2+y2=r2, så er du på vej. Dernæst  er det opgivet, at y-koordinaten er 4, så kan vi sætte den ind: x2+16=r2. Nu får du så at vide, at den tangerer den lodrette linie x=8, så må radius være 8 enheder (tegn det op!!) så får du følgende to ligninger: (x-8)2=r2 og x2+16=r2, så bliver r = 5


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Lad cirklen have centrum C(c, 4) . Cirklen tangerer linien x = 8. Røringspunktet må nødvendigvis ligge på højde med centrum. Dvs, at røringspunktet er (8, 4), og så er radius r = 8 - c. Da cirklen går gennem (0, 0), og har centrum (c, 4) er r2 = 16 + c2 = (8 - c)2 hvoraf c beregnes. r beregne herefter let.


Skriv et svar til: det haster. skal aflevere min afl om en time

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.