Matematik

HJÆLP til emneopgave om omvendte funktioner

27. februar 2009 af Riie Madsen (Slettet)

Heeej :)
 

Jeg står og skal aflever en opgave på mandag om mangler lidt hjælp.

Hvordan finder man den opvendte funktion af

b. f(x)=√x, x≥0
c. f(x)=√x-3, x≥3
d. f(x)=x2, x≥0
 

Og lige en ting til:

I et firma er de feste omkostninger ved produktionen 12000 kr. og de variable omkostninger er 14 kr. pr. stk. alt det, der produceres, kan sælges for 20 kr. pr. stk.

Mit spørgsmål er:

Bestem forksiften for de to funktioner, der beskriver henholdsvis omkostningerne ved produktion på x stk. og omsætningen ved afsætning på x stk.

Hvordan finder man de to forskrifter ?? Og hvad står de hver især for ?

Håber virkelig der er nogen som har lyst til at hjælpe :D


Svar #1
27. februar 2009 af Riie Madsen (Slettet)

Ups der er vist lidt stave fejl ..

Mener selvf hvordan man finder den omvendte funktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

a, b og c se vedh. fil

2.sp. Samlede omkst. = 14x + 12000;   Omsætn. = 20x

Vedhæftet fil:omvendt funktion f.doc

Skriv et svar til: HJÆLP til emneopgave om omvendte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.