Matematik

Kan I forklare mig det?

27. februar 2009 af Booklover (Slettet)

Hej Alle.

Jeg har følgende opgave, som jeg håber I kan og vil hjælpe mig med:

Betragt den eksponentielle udvikling har gurndtal a = 1,5, og som opfylder at når x = 1 er y = 6.

Hvad er y når x = 2? Og når x = 3? Og når x = 0?

Jeg sidder og fumler med den sidste: altså hvad er y når x = 0?

Har fået at vide at resultatet skal give 4, men får det selv til 6.

Kan I be- eller afkræfte dette?? Hvis ikke - hvordan skal jeg så løse opgaven??????

M.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2009 af mathon

f(x) = y = b*1,5x

6 = b*1,51

b = 6/1,5 = 4

.........

                                                      f(x) = 4*1,5x


.............

y = 4*1,52 = 9

................

y = 4*1,53 = 13,5

............

y = 4*1,5= 4*1 = 4



Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#0 Husk på at r0=1 for ALLE tal.


Svar #3
27. februar 2009 af Booklover (Slettet)

NÅÅÅRH! Det kan jeg sagtens forstå!

Tusind tak!!


Skriv et svar til: Kan I forklare mig det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.