Matematik

årlige procentstigning

28. februar 2009 af [email protected] (Slettet)

jeg har nu prøvet i snart flere timer uden held at gennemskue en opgave som jeg skal have hjælp til hurtigst muligt:

i 1967 var der 200 stk. Og i 2006 var der 300 stk. hvad er den årlige procentstigning?

jeg kom frem til følgende:

300=200*(1+r)39  og så hvis jeg kan isolere r, kan jeg måske også gøre lidt mere. men jeg har ikke held med mig og kan bare ikke finde ud af hvordan man isolerer den r... så hvis nogen gider at svare... og hjælpe med opgaven, så siger jeg mange mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2009 af mathon

r = p/100

300=200*(1+r)39                                   division med 200

300/200 = (1+r)39                                 division af venstre side

1,5 = (1+r)39                                           roduddragning

39√ (1,5) = 1+r                                        subtraher 1

 (1,5)1/39   -  1   =   r

 p = r*100


Svar #2
01. marts 2009 af [email protected] (Slettet)

så svar er  ca 1% per år, ikk?


Skriv et svar til: årlige procentstigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.