Kommentarer til Studieportalen.dk
omregning fra koncentration til mg
10. november 2004 af
why-not (Slettet)
Hvis der var nogle, der kunner være så sød at hjælpe mig med det sidste af en opgave.
Den lyder 4. Anvend titrering nr. 2 til at beregne [Ca² ]. Derefter beregnes [Mg² ]. Vandets indhold af de to ioner omregnes til mg Ca² pr liter og mg Mg² pr liter.
nnNa2H2Y = n * V
nnNa2H2Y = 0,0100 M* 0,08,8 L
nnNa2H2Y = 0,64* 10¯ M
vcMg² +Ca² = n / V
vcMg² +Ca² = 0,64 * 10¯ M/ 0,050 L
vcMg² +Ca² = 12,8 *10¯ mol
Som sagt har jeg fundet koncentrationen af desamlede, men hvordan finderjeg dem hver for sig. Og hvordan omregner jeg til mg.
Tusinde tak for hjælpen ;-)
Den lyder 4. Anvend titrering nr. 2 til at beregne [Ca² ]. Derefter beregnes [Mg² ]. Vandets indhold af de to ioner omregnes til mg Ca² pr liter og mg Mg² pr liter.
nnNa2H2Y = n * V
nnNa2H2Y = 0,0100 M* 0,08,8 L
nnNa2H2Y = 0,64* 10¯ M
vcMg² +Ca² = n / V
vcMg² +Ca² = 0,64 * 10¯ M/ 0,050 L
vcMg² +Ca² = 12,8 *10¯ mol
Som sagt har jeg fundet koncentrationen af desamlede, men hvordan finderjeg dem hver for sig. Og hvordan omregner jeg til mg.
Tusinde tak for hjælpen ;-)
Svar #1
10. november 2004 af Damon (Slettet)
Omregning af koncentration (mol/L) til mg/L:
gang din konc. med stoffets molare masse og gang med 1000.
gang din konc. med stoffets molare masse og gang med 1000.
Skriv et svar til: omregning fra koncentration til mg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
