Matematik

Hjælp til en kort opgave bedes.

01. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Det drejer sig om følgende opgave: http://peecee.dk/upload/view/157576
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du har: Rumfang V = x2*y og Overfladen = 4*x*y + x2 = 1, hvoraf y = (1-x2)/4x. Nu sætter du udtrykket for y ind i udtrykket for rumfanget og får V = (-1/4)*x*( x2-1). Jeg har fået et anmdet resultt, fordi jeg ikke har taget toppen med. Prøv selv, hvis du regner med at der er låg på. 


Svar #2
01. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Ok altså jeg har at:

V = y·x2

O = 2x2 + 4xy

2x2 + 4xy = 1 m2

Hvoraf:

V = y·x2⇔y=(v/x2)

Efterfølgende findes V'(x) og x isoleres for V'(x) = 0
 

V(x)=(1/4)x-(1/2)x3⇒ f '(x)=(1/4)-1,5x2=0⇔x=0,41

hva så? Er det overhovedet rigtigt?


Skriv et svar til: Hjælp til en kort opgave bedes.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.