Matematik

Matematik opgave om grauballemanden og hans C-14 indhold.

01. marts 2009 af mads5 (Slettet)

Grauballemanden blev fundet i 1952.

Man anslog hans alder til ca. 5700 år

Så kommer spørgsmålet: Hvor stort var indholdet af Kulstof-14 i Grauballemanden ved undersøgelsen målt i %?

Nogle der kan komme med et lille fif til hva jeg kan gøre ?

er nemlig ret lost.


Svar #1
01. marts 2009 af mads5 (Slettet)

er der ikke bare nogle der kan komme med et lille fif ? har virkelig brug for det :D


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2009 af bernitt-matematik.dk (Slettet)

Hej,

I din opgave må der stå hvad halveringstiden for kulstof 14 er. Du kan ikke lave opgaven uden at vide det.


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2009 af mathon

t = (19000 år)*log(Ao/A)

5700 år = (19000 år)*log(Ao/((1-r)Ao))

0,3 = log(1/(1-r))

100,3 = 1/(1-r)

10-0,3 = 1-r

r = 1-10-0,3 = 0,499 = 49,9% ≈ 50%


Svar #4
01. marts 2009 af mads5 (Slettet)

#3
 

Kan du måske prøve at forklare hvad du gør, er lidt forvirret :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. marts 2009 af Ravnholt_aka_ravni (Slettet)

Spørg din lærer. Eller kig i dine notater.. ;)


Svar #6
02. marts 2009 af mads5 (Slettet)

Jeg har fundet ud af den ravni :P hehe


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. marts 2009 af Ravnholt_aka_ravni (Slettet)

hvordan gør man så? :)  har brugt 2 timer på EN opgave.  :S


Svar #8
02. marts 2009 af mads5 (Slettet)

Den tager vi i skolen imorgen :D


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. marts 2009 af mathon

se detaljer
http://peecee.dk/upload/view/158535


Skriv et svar til: Matematik opgave om grauballemanden og hans C-14 indhold.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.