Matematik

Forbandede opgave, kan simpelthen ikke!

01. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Jeg kan simpelthen ikek løse denne: http://peecee.dk/upload/view/157576 jeg sidder med en hel mat. aflevering til i morgen og er nok den dårligste i klassen, det værreste er at jeg har det på A niveau! Men nok om mit håblåse liv tilbage til opgaven:

Jeg har at rumfanget er givet ved: V=y·x2.

Endvidere har jeg at overfladen er givet ved: O=2x2+4xy

Af opgaven fremgår det at jeg har at 2x2+4xy =1 m2

Hvad gøre jeg så for at løse opgaven??


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af peter lind

Læs ligningen 2x2+4xy =1 m2 og sæt det ind i rumfangsformlen.
 


Svar #2
01. marts 2009 af Alloo (Slettet)

2x2+4xy =1 m2

skal den løses mht. x eller y? Går ud fra at det er y

2x2+4xy =1 ⇔ y= -(2x2-1)/(4x) hvad mener du med at indsætte? Skal den indsættes på x´s plads i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2009 af peter lind

Nej. Det skal indsættes i stedet for y.


Svar #4
01. marts 2009 af Alloo (Slettet)

jamen så får jeg at:

V=y·x2

(-(2x2-1)/(4x))·x2

= -x(2x2-1)/(4)


Svar #5
01. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Det er sidste opgave i afleveringen, så det ville være dejligt, hvis en elelr anden kunne hjælpe mig med den! Har siddet foran mat siden 14:12


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Af  2x2 + 4xy = 1 følger, at y = (1 - 2x2) /(4x), og så er

V = y*x2 = (1 - 2x2)*x2 / 4x = 0,25x - 0,5x3. Heraf:

V ' = 0,25x - 1,5x2 = 0 for x2 = 0,25 / 1,5 = 1 / 6, og da x > 0, så er x = 1 / √6 ≈ 0,408

V *    0                 +                 1/√6                 -                       Heraf ses, at der er globalt max. i 1 / √6

Der er gud være lovet andre værdier i livet end matematik: Så: fat mod.


Svar #7
02. marts 2009 af Alloo (Slettet)

#6

Er det svaret på opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Ikke helt. Jeg havde overset, at man i sidste spørgsmål skulle vise, at alle sider er lige lange.

Vi har vist, st rumfanget V = y*x2 er størst, når x = 1 / √6. I så fald kan y bestemmes af at,

overfladen = 2x2 + 4x*y = 1, idet 4y*(1 / √6) = 1 - 2*(1 / 6) = 2 / 3, hvoraf

y = (1 / 6)/(1 / √6) = 1 / √6.

Så er det vist i orden. 


Skriv et svar til: Forbandede opgave, kan simpelthen ikke!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.