Matematik

Areal af trekant

02. marts 2009 af Emilie911 (Slettet)

Jeg skal beregne arealet af en trekant.

a = 2
b = 2,5
c = 1,025

jeg kender ikke højden, men skal udregne den.
jeg vil gerne have hjælp til hvordan jeg ska beregne højden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2009 af mathon

brug Herons formel

T = √(s*(s-a)*(s-b)*(s-c))     s = (a+b+c)/2


Svar #2
02. marts 2009 af Emilie911 (Slettet)

er der andre formler hvis man ikke har lært den formel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2009 af mathon

du kan jo beregne en vinkel


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2009 af mathon

cos(C) = (a2 + b2- c2)/(2ab)

T = ½*a*b*sin(C) = ½*a*b*√(1-cos2(C))

.............

da
cos2(C) + sin2(C) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Herons formel kan bl.a. bevises vha. de to formler, mathon nævner i #4. Du kan se beviset i vedh. fil.

Vedhæftet fil:Herons formel.doc

Skriv et svar til: Areal af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.