Matematik

Help! Eksponentiel funktioner

02. marts 2009 af Inspiration91 (Slettet)

Hej :) Jeg er lidt lost ..

Opgaven lyder: I 1950 var der 205 millioner mennesker over 60, i 2006 var der 688 millioner over 60, og i 2050 er det beregnet at næsten to milliarder i verden er over 60...

1) Bestem tallene a og b ud fra Y=b*a^x

Har fået: a=1,02789981 og b= 43904583,06

2) Forklar hvad tallene viser om antallet af mennesker over 60?

a= grundtallet, viser her med hvilken "hastighed" antallet stiger og b= fortæller hvor startudgangspunktet er, kaldes også for begyndelsesværdien.

3) Bestem antallet af mennesker over 60 år i 2050 ifølge modellen? (kan jeg ikke finde ud af)

Kan mine resultater passe og vil nogen prøve at forklare 3'eren?
På forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2009 af Isomorphician

Hvis du har brugt oplysningerne fra opgaven, skulle b gerne give 205 mio.

Ad 3) Indsæt 100 på x's plads og udregn.


Svar #2
02. marts 2009 af Inspiration91 (Slettet)

Ej ja kan jeg godt se hvis det skal være startpunktet jo.. men skal man ikke regne b sådan her ud: b= y1/a^x1 dvs. 2050000:1,02789981^5600000 ?

For det kan min lommeregner ikke regne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2009 af janett90 (Slettet)

Din b værdi er den værdi som  din lommeregner giver dig hvis du integrerer. Godt nok skal det være startværdien men kommer an på hvordan punkterne ligger i forhold til hinanden. Lommeregneren laver jo en tendens linje. Så startværdien i virkeligheden og i modellen er to forskellige ting. Du skal bruge det tal du har fået på lommeregneren. (Hvis du altså har integreret

Angående den sidste opgave:

Jeg går ud fra din x-værdi er antal år efter 1950. Og da der er 100 år fra 1950 til 2050 skal du indsætte 100 som x i din ligning.

Hvis du har integreret har du ikke indsat 1950 som x vel? det skal være 0. (0 år efter 1950) og 2006 skal være 56.

Hjalp det?


Skriv et svar til: Help! Eksponentiel funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.