Matematik

Eksponentielle funktioner

03. marts 2009 af Redin (Slettet)

Hej - Jeg har lige svært ved at se mig igennem eksponentielle funktioner, og håber at få lidt hjælp herinde :)

Jeg skal i en opgave: Forklar, hvad der forstås ved en eksponentiel funktion (brug gerne kapitalfremskrivning som eksempel)

Redegør for regneforskrift og graf, samt betydning af tallene a og b.

Forklar hvad fordoblings- og halveringskonstant er (brug gerne en graf til at illustrere det).

Bevis formlen a=x2-x1√y2/y1

Håber der er nogen der vil hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Noget bud selv'?


Svar #2
03. marts 2009 af Redin (Slettet)

Næ - kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Prøv til at starte med at kigge på kapitalfremskrivningsformlen og se om du kan se sammenhængen imellem en eksponentiel funktion og denne.


Svar #4
03. marts 2009 af Redin (Slettet)

Jamen det er hele ideen med eksponentiel funktion jeg ikke forstår.. Men tror bare jeg forsøger mig hos en anden så :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Hele ideen er blot funktioner af typen:

f(x)=a*b^x


Svar #6
03. marts 2009 af Redin (Slettet)

Ok - prøver lige at se på det - f(x)=a*b^x hjælper en hel del :)

Tak skal du have


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2009 af dnadan (Slettet)

se


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

 Se vedh. fil.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Det var den forkerte fil. Her kommer en anden


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.