Matematik

Uden hjælpemidler

03. marts 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Hvordan løser jeg følgende to opgaver uden hjælpemidler?

(3x+2)2=64
(3x+2)2=0,64


Og et stykke, som hedder løs ligningen: 3,2t+4,9t^2 = 6,5

Skal jeg så lave den om til en 2.grads, finde diskriminanten også udregne løsningerne? Eller?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af Isomorphician

De to første: Tag kvadratroden på begge sider (går ud fra der står 2 i stedet for 2).

I den sidste opgave er du på rette vej.


Svar #2
03. marts 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Ja, undskyld, begge er opløftet med to.
Hvad mener du med tag kvadratroden på begge sider?


Til den sidste opgave, for at være sikker, må jeg så starte ud med at trække 6,5 fra på begge sider? Derefter vil der jo stå: 3,2t+4,9t^2 - 6,5=0, må jeg skrive det, så det ser sådan her ud: 4,09t^2+3,2t-6,5=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2009 af Isomorphician

(3x + 2)2 = 64

Ved at tage kvadratroden på begge sider fås:

3x + 2 = 8

Og du må gerne skrive det som du gør i den sidste opgave.


Svar #4
03. marts 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Hedder det at tage kvadratroden? Har vist hørt man kunne sige uddrage?


Skriv et svar til: Uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.