Matematik

Lidt svær opgave, hvad skal jeg?

03. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Skitser grafen for funktionen f(x)=1/(x2+1). For et vilkårligt t, tegnes normalen gennem punktet P(t, f(t)), dvs. den linje, der i P står vinkelret på tangenten i P. Normalen skærer x-aksen i punktet Q, mens R=(t, 0). Bestem t, så længden af linjestykket QR bliver størst muligt.

Fy for den, den er slem! :-S


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af peter lind

Tangenten i punktet (t,f(t) har retningsvektoren (1,f'(t)). Du kan så enten bruge at denne vektor er normalvektor til normalen eller at dens tværvektor er er retningsvektor for normalen. Brug dette til at find en ligning for normalen og brug dette til at finde skæringen med x-aksen. Det må bemærkes at det alle resultater selvfølgelig komme til at være en funktion af t.


Svar #2
03. marts 2009 af Alloo (Slettet)

tror jeg dropper denne opgave, det er nok for svært, men tak for din tid.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2009 af peter lind

Jeg kan hjælpe dig lidt mere på vej. Hvis du bruger normalformlen n·(x-x0)=0, n =(1,f'(t)), x0 = (t,f(t)) får du

1*(x-t)+f'(t)(y-f(t))=0  er ligningen for normalen.


Svar #4
03. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Hmm har egentlig ikek andet at lave så prøver lige...


Svar #5
03. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Jeg tror bare ikke at vi har brugt den formel før?? Skal lige siges at jeg er 2.g´er


Skriv et svar til: Lidt svær opgave, hvad skal jeg?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.