Matematik

Procent vækst i en periode

03. marts 2009 af Inspiration91 (Slettet)

Hej

Opgaven handler om det stigende antallet af folk over 60. I 1950 var der 205 millioner, i 2006 var der 688 millioner og jeg har regnet ud at der er 1,78 milliarder mennesker over 60 i 2050.

Jeg har regnet med y=b*a^x

Jeg har regnet a ud til = 56-0√688:205 = 1,02185648 og b til = 205: 1,021850 = 205 millioner

Mit spørgsmål er:

hvor mange procent vokser antallet af mennsker over 60 år med i en 1-årsperiode ifølge den fundne forskrift? .. og hvor mange procent efter 20?

Hvordan regner man det ud?

Har prøvet at gøre sådan her: (1,02185648^1 - 1) *100 = 2,85648  


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af Isomorphician

Det skulle gerne give 2,18565, men jeg går ud fra det er en tastefejl.

Til den sidste opgave er det den samme fremgangsmåde, indsæt 20 i stedet for 1 når du udregner.


Svar #2
03. marts 2009 af Inspiration91 (Slettet)

Hvor dejligt du gad at svare, mange tak det hjalp mig rigtig meget :)


Skriv et svar til: Procent vækst i en periode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.