Matematik

Bestem t

04. marts 2009 af julle1991 (Slettet)

Jeg har følgende vektorfunktion

x(t)=450t
y(t)=1200-30t2-7t3

Alle længder er i meter.

Jeg har så fået opgivet, at følgende ligning, der skal give 10-4 m-1

K(t)=(x'(t)y''(t)-x''(t)y'(t)) / ((x'(t)2+y'(t)2)3/2)

Brøken skal som sagt give 10-4 m-1, men opgaven lyder på, hvad t så bliver???

Jeg kan sagtens differentiere funktionerne 2 gange og så sætte dem ind, men problemet kommer, når jeg skal isolere t?? Jeg kan simpelthen ikke få det til at give mening..


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Prøv at skrive hvad du har lavet.


Svar #2
04. marts 2009 af julle1991 (Slettet)

x'(t)=450

x''(t)=0

y'(t)=-60t-21t2

y''(t)=-60-42t

Jeg er nu noget så langt med at sætte ind i formlen, men jeg sidder fast:

27000/((4502-3600t2-441t3)3/2)

Jeg skal heller ikke kunne garantere for, at ovenstående er rigtigt, men det går jeg ud fra (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

#2 Prøv at se på brøken. Der står x''(t)*......, men x''(t)=0, så brøken giver 0, tilbage har du:

450*(-60-42t)=10-4 m-1


Svar #4
04. marts 2009 af julle1991 (Slettet)

Det er kun det ene led for oven der går ud jo.. der står jo ..... - (0*.....)

Så der er stadig noget tilbage for oven..


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

#4 Ja, der står (-0*...) Men 0 gange et tal giver 0. Og 0 delt med et tal giver 0, så hele det led du har til sidst giver 0. Ellers har du skrevet din formel forkert op i #0


Svar #6
04. marts 2009 af julle1991 (Slettet)

Hm.. Kan du ikke prøve at hjælpe ved at regne det efter og se hvad du får hvis du kan finde ud af det(:


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Du har differetieret dem rigtigt, dem har jeg tjekket :) Altså fordi x''(t)=0 så får du:

K(t)=x'(t)y''(t)=10-4m-1


Svar #8
04. marts 2009 af julle1991 (Slettet)

Hvad med det der i anden og opløftet i tre halve?
Og hvad skal jeg gøre når enheden er m-1?

Jeg kan simpelthen ikke nå frem til et facit..


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Alt det med opløftet i 2/3 giver jo 0. Du skal bare løse den ligning jeg har skrevet op i #3


Svar #10
04. marts 2009 af julle1991 (Slettet)

hvorfor giver det 0 når det står for neden i brøken? der er der jo ikke ganget med 0..


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Der gælder at: 0*a=0. Og en direkte konsekvens af det er, at 0*a-1=0/a=0 for alle a


Svar #12
04. marts 2009 af julle1991 (Slettet)

Jeg får det til at give:

-2700-18984t=10-4 m-1

Hvordan kommer jeg videre nu? Jeg ved ikke rigtigt hvordan jeg skal gribe det med enheden an, altså m-1, og altså isolere t.


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Enheden skal du så at sige bare ignorere. Lad som om den ikke er der, og regn som normal


Svar #14
04. marts 2009 af julle1991 (Slettet)

Det er heeeeeeeeeeeelt forkert...


Svar #15
04. marts 2009 af julle1991 (Slettet)

altså facit - det giver i hvert fald langt fra det rigtige hvis man sætter den værdi for t ind i ligningen..


Skriv et svar til: Bestem t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.