Matematik

Mindste kvadraters metode y=ax

05. marts 2009 af dennispoulsen (Slettet)

Jeg har fået et ret stort problem som jeg meget gerne vil have hjælp til!

Jeg skal vise et bevis vha. mindste kvadraters metode, at y=ax..

Kan i hjælpe...??


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er temmelig lang affære, men jeg har gjort det andetsteds her på Portalen. Du må næsten lede efter det, for jeg orker ikke at skrive det hele en gang til.

Det, du har er et respons y på et system, som afhænger af input x ved den lineære relation y=ax+b, hvor a og b er ukendte størrelser. Mindste kvadraters metode går så ud på at minimere summen af kvadraterne af den vertikale forskydning af de eksperimentelle data, som du har plottet ind på en graf, du får så S = ∑(yi-axi-b)2. Det er altså en minimeringsproblem i to variable, hvor du skal have, at de partielle afledede ∂S/da og ∂S/db begge´er 0.

Men som sagt prøv selv at finde det her et eller andet sted.


Skriv et svar til: Mindste kvadraters metode y=ax

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.