Matematik

eksponentiel funktion

05. marts 2009 af pibm (Slettet)

hej, jeg har en funktion her, hvor jeg skal finde a og b... funktionen er en eksponentielt aftagende funktion, jeg har fundet ud af a, men mangler bare b, så hvordan gør man det ud fra punkterne (2,20) og (4,80)?

her er funktionen jeg skal finde, og resultatet af a som jeg har fundet

f(x)=b*ax

a=2


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2009 af peter lind

Du skal sætte en af af værdierne ind. Hvis du sætter den første ind får du b*a2=20


Svar #2
05. marts 2009 af pibm (Slettet)

takker... prøver lige


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2009 af Mhajjaj (Slettet)

Da du siger at det er en aftagende funktion skal a give under 1. Men i dit tilfælde der er den 2, så det er ikke en aftagende men voksende eksponentiel funktion.

Skal du finde a bruger du følgende formel:

a= Y2/Y1^(1/X2-X1)

b finder du ved at bruge følgende formel:

b= Y1/a^X1

X1= 2, X2=4, Y1=20 og Y2=80

Så du skal blot indsætte dine værdier :)


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.