Matematik

Mat. Ligninger Haster. (let)

05. marts 2009 af wes2

jeg har lidt problemer med nogle ligninger.
De lyder sådan her 17=x-1. og 2x+3=15
Vil en være venlig og Skrive en forklaring på hvordan jeg regner dem eller bare en af dem, altså hvad jeg skal gøre trin for trin, det ville være en kæmpe hjælp.

På forhånd Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2009 af 355517 (Slettet)

17=x-1

så lægger du en til på begge sider

17+1=x-1+1

reducerer det:

18=x

løst :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget bud?


Svar #3
05. marts 2009 af wes2

Tak for det Skal også Bruge et svar til den Anden : )


Svar #4
05. marts 2009 af wes2

 #2 Nej er lidt Lost men Prøver : )


Svar #5
05. marts 2009 af wes2

Ville bare bruge nogle Forklaringer på hvordan man regner sådan en ligning ud, og når jeg først kan det, kan jeg også de andre i min bog. ; )


Svar #6
05. marts 2009 af wes2

2x+3=15
2-2x+3=15-2
x+3=13
Har prøvet der oppe^ men kan 2x+3=15
give x=16 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2009 af stassen (Slettet)

Den er meget simpel...

2x + 3 = 15 <--- Du trækker nu 3 fra begge sider:

2x + 3 - 3 = 15 - 3 <=> 2x = 12 <----- Nu dividerer du med 2 på begge sider:

2x/2 = 12 / 2 <=> x = 6


Svar #8
05. marts 2009 af wes2

Mange tak Stassen det var virklig en stor hjælp.

Skal ikk bruge flere svar


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2009 af Mailund89 (Slettet)

Det du glemmer er de basale regneregler

og når noget, ligesom i foregående eksempel hedder "2x+3" betyder det "2 * x + 3"


Skriv et svar til: Mat. Ligninger Haster. (let)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.