Matematik

svær opg

05. marts 2009 af biqqu (Slettet)

jeg har fået denne opg som jeg har svært ved at løse:

Bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x)=x3+kx2-3x+6


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2009 af Isomorphician

Hvad betyder det når noget er en rod til et polynomium?


Svar #2
06. marts 2009 af biqqu (Slettet)

at der er en løsning??

det betyder jo, at parable skær den i et punkt på x-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2009 af mathon

...og dermed

p(xo) = 0 som er definitionen på en rod


Svar #4
06. marts 2009 af biqqu (Slettet)

jeg forstår den altså virkelig ikke ! ::(


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2009 af mathon

hvis -2

ER rod i polynomiet, p(x)
kræves
p(-2) = (-2)3 + k*(-2)2 - 3*(-2) + 6 = 0
 

hvoraf k kan beregnes


Svar #6
07. marts 2009 af biqqu (Slettet)

hvis -2 sættes ppå x's plads og man udregner dette får man 10, derfor må k være -10?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2009 af mathon

(-2)3 + k*(-2)2 - 3*(-2) + 6 = 0

-8 +4k + 6 + 6 = 0

4k + 4 = 0                   som  divideret med 4 giver

k + 1 = 0

k = -1
 


Skriv et svar til: svær opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.