Matematik

ligning

06. marts 2009 af nynne258 (Slettet)

har åbenbart glemt hvordan man løser en simpel ligning, for får den ikke til det rigtige..

2x+6=3

hvordan gør man ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0:

2x+6 = 3 <=> Jeg trækker 6 fra på begge sider.

2x + 6 -6 = 3-6 <=> Opsummering

2x = -3 <=> Jeg dividerer med to på hver side (eller ganger med en halv)

2x/2 = -3 /2 <=> Opsummering

x = -3/2 = -1,5


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.