Matematik

hjælp til en exp. funktion

07. marts 2009 af lielie (Slettet)

Hej

Jeg kan bare ikke huske hvordan man regner a'et ud (uden hjælpemidler) når man har

f(x)=b*ax og to punkter (2,10) og (5,100)

Jeg ved at man skal bruge formlen som er a= x2-x1kvadratrodet af y2-y1???

Men kan ikke huske det lang tid siden jeg har lavet det.

nogen der kan hjælpe??

Jeg får 8kvadratrod af 20 og hva' så??


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2009 af peter lind

Du skal sætte de given værdier ind i formlen. Dette giver:

10=b*a2

100=b*a5

Du kan eliminere b ved at dele de 2 ligninger med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2009 af playstation (Slettet)

(x1, y1) og (x2, y2)

(2,10) og (5,100)

formel: a= x2-x1kvadratrodet af y2 / y1 <----> a = 5 - 2 kvadratrod(100/10) --> a = 3 kvadaratrod (10) -->

a = kvaratrod (10) ^ 1/3 --> a = 1,054

nu har du a, så skal du bare bruge et af dine punkter samt a og indsætte den i formlen og finde b, så har du en forskrift.

MvH PLaystation


Svar #3
07. marts 2009 af lielie (Slettet)

Men jeg undrer mig over at hvordan man kan udregne kvadratrod(10)^1/3 i hovedet, uden hjælpemidler???


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2009 af peter lind

Uden hjælpemideler betyder enten at du slet ikke skal udregne kvadratrod(10)^1/3 eller også blot at du ikke må bruge et program til at løse hele ligningssystemet i #1. Spørg din lærer om, hvad der præcis menes med uden hjælpemidler


Skriv et svar til: hjælp til en exp. funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.