Matematik

Ortogonale linjer

08. marts 2009 af testbruger (Slettet)

Hej

Ved ikke, hvordan jeg skal gribe opgaven an.

I et koordinatsystem er to linjer bestemt ved

l: 4x + 3y = 5

m: 6x - 8y = -3

Gør rede for, at l og m er ortogonale.

Hvordan skal jeg starte med den?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Omskriv til formen y=ax+b og tjek, om de to linjers hældningskoefficienters produkt giver -1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

du kan også beholde ligningerne som de er og huske på vektor regning. a og b angiver koordinaterne til en normalvektor til linjen. hvis de to linjers normalvektorer står vinkelret på hinanden må linjerne også gøre det :

(4/3)*(6/-8) = -1


Svar #3
08. marts 2009 af testbruger (Slettet)

#2

du kan også beholde ligningerne som de er og huske på vektor regning. a og b angiver koordinaterne til en normalvektor til linjen. hvis de to linjers normalvektorer står vinkelret på hinanden må linjerne også gøre det :

(4/3)*(6/-8) = -1

-1 så er de ortogonale?

Er det virkelig så simpelt? Behøves der ikke mere for at redegøre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

nej :) egentlig ikke. læs eventuelt en smule på det og forklar det for dig selv.


Svar #5
08. marts 2009 af testbruger (Slettet)

Men (4/3)*(6/-8) = -1 er svaret på opgaven? Sidder og kigger i min bog, men kan ikke blive enig med mig selv om det er det rigtige svar.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Du skal danne skalarproduktet af linjernes normalvektorer.


Skriv et svar til: Ortogonale linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.