Kemi

osmose

08. marts 2009 af Peri (Slettet)

Hej

Hvordan løser man denne opgave: beregn det osmotiske tryk ved 25 grader celcius i kPa for                    1w% Al(NO3)3. (w% er det samme som vægt%)

Jeg ved at jeg skal bruge formlen for osmotisk tryk RTcosm men jeg kan ikke få den rigtige løsning. Er der nogen, der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2009 af mathon

ckol = den kolligative koncentration
opløsningens densitet er meget nær 1000 g/L

Al(NO3)3(aq)  → Al3+(aq)  +  3NO3-(aq)     4 "ioner"

M(AlN3O9) = 213,0 g/mol
 

ckol(Al(NO3)3) = 4*0,01*(1000 g/L)/(213,0 g/mol) = 0,187793 M

Π = ckol*(RT) = (0,187793*103 mol/m3)*(8,31451 Nm/(mol*K))*((273+25)K) = 465300 N/m2 =

465300 Pa = 465,300 kPa


Skriv et svar til: osmose

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.