Matematik

matmatik opgave 2.002

09. marts 2009 af Mary2000 (Slettet)

HEJ

I trekanten ABC gælder at :
BC = 2*AB
AC =5/2*AB

a)opgaven er : bestem cos C.
 

b) Bestem areal af ABC udtrykt ved c

a)jeg har brugt C = cos^-1[(a^2+b^2-c^2)/(2ab)] =
 

=(BC^-2+AC^-2-AB^-2)/(2BC*AC)

=(2AB^-2+5/2AB^-2-AB^-2)/2(2AB*5/AB)

=350

Cos^--1(350)=69,513 grade

men det er forkert jeg ved ikke hvorfor?

hvordan skal jeg regne arealet ud?

TAK


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Jeg ved ikke, hvor de 350 kommer fra. Sæt |AB| = 1, så er |BC| = 2 og |AC| = 2,5. Brug derefter din formel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2009 af peter lind

Du kan ikke bare regne inv cos over på til i potensen -2. Du skal have 

C = cos^-1[(a^2+b^2-c^2)/(2ab)]  = arccos[ (BC2+AC2-AB2)/(2BC*CA)] =

arccos[ ( ((2AB)2+(5AB/2)2 -AB2)/(2*2AB*5AB/2)] =arccos[ (4c2+25c2/4-c2)/(10c2)]

Hvordan kan du slå arccos(350) op ? definitionsmængden for arccos er [-1;1]


Skriv et svar til: matmatik opgave 2.002

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.