Matematik

Nulpunkter, fortegn og så videre

09. marts 2009 af Frekke (Slettet)

Hey..

Hvordan finder man: nulpunkter.

                                      fortegn.

                                      monotoniforhold.

                                      lokale ekstrama

for denne funktion:    -1/3x^3+3x^2-5x

Plz hjælp

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2009 af mathon

bl.a.

ved brug af
f '(x) = -x2 + 6x - 5 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2009 af ttbl (Slettet)

Nulpunkter:

d = b^2-4ac

x = (- b - √d / 2a) og x = (-b + √d / 2a)

Så får du to x-værdier som er nulpunkter, også kaldet rødder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2009 af mathon

f '(x) = -(x-3)2 -9 + 5) = -(x-3)2 + 4


Skriv et svar til: Nulpunkter, fortegn og så videre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.