Matematik

Hvornår en linje tangerer en andengradsfunktion

09. marts 2009 af LouiseLG (Slettet)

Hejsa.

Jeg skal i en opgave finde koordinaterne til det punkt hvor en linje tangerer andengradsfunktionen.

Hvordan er det man gør det?

Andengradsfunktionen er x2-5x+6 og linjen er -x+2 er der en som kan give mig et hint uden at lave opgaven?

Mvh Louise


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

du skal bruge differentialregning. Hvilken hældning har din linje og hvordan finder du hældning i et punkt ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2009 af mathon

f(x) = x2 - 5x + 6

f '(x) = 2x-5
.........

f '(xo) = 2xo-5 = -1


Svar #3
09. marts 2009 af LouiseLG (Slettet)

f ' (x) er jo hældningen ikke?

Linjens hældning er vel her -1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

præcis du skal opstille sammen ligning som mathon har gjort og løse den med hensyn til x0. her finder du det punkt på grafen der har hældning -1 


Svar #5
09. marts 2009 af LouiseLG (Slettet)

Med hensyn til x0? Kan du ikke forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

jo

f '(xo) = 2x0-5 = -1 (=)

2*x0=4 (=)

x0 = 4. altså hedder din x koordinate i det punkt hvor hældningen er -1 netop 4. herefter kan du så finde din y værdi og laver dig en ligning 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

hov x = 2 .... :/ underligt gjort af mig


Svar #8
09. marts 2009 af LouiseLG (Slettet)

Måske er jeg bare max forvirret (hvilket er meget muligt) men jeg skal vel ikke finde en ligning? Men koodinater?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

sorry nej det bare sådan opgaverne normalt ser ud :D ... men så skal du nu bare finde din y koordinate da du jo nu har fundet din x koordinat


Svar #10
10. marts 2009 af LouiseLG (Slettet)

Mange tak for hjælpen:-) Det kan dog være at jeg lige kommer med flere spørgsmål:-9

Mvh Louise


Skriv et svar til: Hvornår en linje tangerer en andengradsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.