Matematik

koordinatsystem i rummet..

10. marts 2009 af maxxi (Slettet)

i rummet er givet et koordinatsystem med begyndelsespunktet O(0,0,0).
planen α er bestemt ved at den indeholder O samt punkterne A(6,4,0) og B(-3,2,12)

bestem en ligning for α.

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2009 af peter lind

Find en normalvektor n for planen af n=OA×OB og at planens ligning er n·(x-x0)=0, hvor x0 er stedvektoren for et punkt i planen.


Svar #2
10. marts 2009 af maxxi (Slettet)

#1 kan du uddybe det lidt mere


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2009 af peter lind

Hvad vil du have uddybet?


Svar #4
10. marts 2009 af maxxi (Slettet)

#3 jeg kan finde normalvektoren men ikke det med planensligning n'*(x-xo)=0 det forstår jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2009 af peter lind

Hvis normalvektoren har koordinaterne (nx , ny , nz ) og (x0, y0, z0) er et kendt punkt i planen bliver planens ligning nx(x-x0)+ny(y-y0)+nz(z-z0) = 0. Du kan bruge hvilken som helst af de 3 givne punkter; men O er det nemmeste


Svar #6
10. marts 2009 af maxxi (Slettet)

#5 hvis jeg skal finde arealet af OAB hvordan skal jeg så gøre det??


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2009 af peter lind

A=½|OA×OB|


Svar #8
10. marts 2009 af maxxi (Slettet)

#7 ok..
jeg skal nu beregne den spidse vinkel mellem α og β

planen β er givet ved 4x+12y+5z+298=0

skal jeg så ind fx 6 istedet for x, 4 istedet for y og 0 istedet for z??


Skriv et svar til: koordinatsystem i rummet..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.