Matematik

fællesnævner

10. marts 2009 af michellabalder (Slettet)

Find fællesnævner og regn stykkerne. Forkort resultaterne så meget som muligt.

2/8 +2/4

Normalt skal stegen ligger mellem 2 og 8, men det kan jeg ikke lige finde ud af at gøre. Men håber i forstår mig.

Har brug for hjælp til hvordan man regner stykket ud.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2009 af Dynin (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2009 af nmcaan (Slettet)

deres fællesnævner r 8 fordi både 8 og 4 går op i 8

altså 8 går op i 8 en gang og 4 går op i 8 2 gange

og nå du skal forkorte skal du dividere et tal som gå båd i tællereb og nvænen og d r 2

2/8+4/8=6/8

3/4


Svar #3
10. marts 2009 af michellabalder (Slettet)

Tusind tak, nu har jeg fattet det.


Svar #4
10. marts 2009 af michellabalder (Slettet)

Skal lige fatte den helt tror jeg.

5/100 + 1/100        = 5/50+5/10=10/60= 5/30

Er det, det rigtige svar??


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2009 af Dynin (Slettet)

Nej ... her har de samme nævner så kan du "bare sætte dem sammen"


Svar #6
10. marts 2009 af michellabalder (Slettet)

Griner okay...ja det er vidst alt for mange år siden, jeg har gået i skole. Tak for hjælpen, nu kan jeg hjælpe min datter..


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2009 af Dynin (Slettet)

Helt generelt gælder


Skriv et svar til: fællesnævner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.