Matematik

Mat haster ville bare lige høre.

10. marts 2009 af wes2

Hej Ville bare lige høre om man altid skal gange først hvis man får et regnestykke som fx: 4:2*5


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2009 af HenrikThoke (Slettet)

hej :)

Det er ikke nødvendigt nej, du kan lige så godt dividere først.. Uanset hvad bliver svaret 10:

Om det er

4/2 * 5 = 20/2 = 10 (hvor du ganger først)
eller
4/2 * 5 = 2 * 5 = 10 (hvor du dividere først)
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Gange og dividere først. Dvs., at du både kan løse din opgave ved at dividere først eller gange først.


Svar #3
10. marts 2009 af wes2

Okay tak.  men hvis nu en får 10 og en anden får 0.4 i stykket 4:2*5 hvem har så mest ret og hvorfor


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2009 af lielie (Slettet)

ifølge "regningsarternes hieraki"

1) potens

2) multiplikation

3) addition og ssubstation


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2009 af HenrikThoke (Slettet)

Det kommer an på hvordan stykket skal fortolkes - eftersom du ikke har sat paranteser opfatter jeg det således:

(4/2) * 5 = 2*5 = 10

Men den anden har nok forstået det således:

4/(2*5) = 4/10 = 0.4

så det kommer an på om *5 skal opfattes under eller over brøken - det er lidt svært at skrive herinde :)


Svar #6
10. marts 2009 af wes2

Hvad er potens?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2009 af HenrikThoke (Slettet)

potens er det samme som "opløftet i"

x^2 kaldes x i anden potens, og reges x*x

x^3 kaldes x i tredje potens, og reges x*x*x

og så fremdeles


Svar #8
10. marts 2009 af wes2

Okay tak ..


Skriv et svar til: Mat haster ville bare lige høre.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.