Kemi

Reaktionsorden

10. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med opgave d og e ?

Kan overhovedet ikke se hale i det... :( så ville være rart med en god gennemgang.

Vedhæftet fil: reaktions.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2009 af Gruppe7 (Slettet)

Har du en formelsamling?


Svar #2
10. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

nope.. :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2009 af Gruppe7 (Slettet)

Hvilken bog arbejder du med? Isis A?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2009 af Ramses I (Slettet)

Har du hørt om initialhastighedsmetoden? Der er også nogen der kalder den Van´t Hoff - metoden.

V = K * [A]n

V = hastigheden

K = hastighedskonstanten

n = orden

log (V) = n *log [A] + log K

plot derpå log [A] ud af x-aksen og log (V) op ad y-aksen.

Så kan du se at hædningskoefficienten angiver orden og skærring med y er = log (K)

Jeg prøver lige om jeg kan vedhæfte et regneark......


Svar #5
11. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

Hvar er reaktionsorden så?

der står i dit regneark at orden = 1..

men det er da ikke en 1.ordenreaktion..

Forstår det stadig ikke :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2009 af Ramses I (Slettet)

Og hvorfor er det så ikke en 1. ordensreaktion?

Det er en 1. ordensreaktion mht. oxoniumionen, det viser initialplottet at det er, så den er jeg parat til at gå i retten med...........he he

V = K * [H3O+]n * [DMP]

V = 2,3*10^-4 * [H3O+]1 * [DMP]
 


Svar #7
12. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

Jamen når de graf er en andenordensreaktion,...


Svar #8
12. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

*mener at din graf er en andenordensreaktion..

fumlede lige lidt med tasterne.

Vil du ikke skrive dine udregner op herinde, kan ikke helt finde hoved og hale i regnearket :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. marts 2009 af Ramses I (Slettet)

#4
 

V = K * [A]n

V = hastigheden

K = hastighedskonstanten

n = orden

log (V) = n *log [A] + log K

Y = a*X + b

Du kan se at hvis du plotter log [A]  ud af x-aksen og log (V) op ad x-aksen, så får du en ret linie, hvor hældningskoefficienten "a" er det samme som n og skæring med y-aksen "b" er det samme som log K.

Jeg får: Y = 1,00000*x - 3,63827

Så det er en 1.ordens reaktion og K = 10^-3,63827 = 2,3 * 10-4 Sek-1


Svar #10
12. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: Reaktionsorden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.