Matematik

Ubestemte integraler vha. substitutionsmetoden

11. marts 2009 af Mastellaista (Slettet)

Ey, skal have bestemt et par ubestemte integraler vha. substitutionsmetoden. Opgaverne kan ses i vedlagte pdf-fil, hvori jeg udelukkende har brug for hjælp til opgave 1.

Jeg ved, at jeg skal finde g'(x) og F(x), hvilket er stamfunktionen af f(x), men kan ikke finde ud af, hvilke værdier, jeg skal omdanne til g'(x) og F(x) ?.. Ville værdsætte noget hjælp med fremgangsmåde og udregning, så på forhånd tak :-)

Vedhæftet fil: Matematik1.doc.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv med følgende substitutioner:

1a) x^2+4 = u

1b) 7x+5 = u

1c) Skal lige overveje den.

1d) cos(x) = u


Svar #2
11. marts 2009 af Mastellaista (Slettet)

okay, tak for det ! har lige færdiglavet opgave to, så vil du, eller en anden, ikke lige gennemgå den for evt. fejl. tak for det!

Vedhæftet fil:Matematik.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2009 af mathon

1c)

substituer
u = x3+6x    og dermed 3(x2+2) = du


Skriv et svar til: Ubestemte integraler vha. substitutionsmetoden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.