Kemi

Halveringstid

11. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

jeg har fået til opgave først at bevise at det er en reaktion af 1.orden og derefter bestemme halveringstiden.

Jeg har bevist at det er en 1.ordensreaktion... men jeg har problemer med at bestemme halveringstiden.

Jeg kender formlen : T1/2 = ln2/k.  og jeg ved k er konstant.

Opgaven er vedhæftet håber der er nogen der kan hjælpe.

+ hvis forskriften kan hjælpe : -0.02312x - 4.61238

hvis nogen kan hjælpe med d'eren er de meget velkomne - den kan jeg nemlig slet ikke forstå.

Vedhæftet fil: halveringstid.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2009 af mathon

ved maskinregression fås:
[DMP] = 0,009928*0,99769t = 0,009928*(e-k)t

e-k = 0,99769

-k = ln(0,99769)
k = -ln(0,99769) = 0,002313

T½ = ln(2)/k = ln(2)/0,002313


Svar #2
11. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

Du kan ikke forklare hvad du gør?

Kan ikke se hvor du får 0,009928*0,99769t fra?


Svar #3
11. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

har fundet ud af hvad det er, tak :)

Ved du hvad man gør i d'eren?


Svar #4
11. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

synes bare T1/2 = 299 er meget højt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2009 af mathon

= 299,675 s = 4 min 59,7 s ≈ 5 min


Svar #6
11. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

ARRRRG det er i sekunder , ----> du er en skat :-)

Jeg har prøvet at få hjælp til d'eren: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=653882

Men jeg forstår ikke helt om spørgsmålet er besvaret - om reaktionsorden x med hensyn til oxonium = 1. ordensreaktion. ?


Skriv et svar til: Halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.