Matematik

Ulighed - andengradsligning

11. marts 2009 af Christa.Aagaard (Slettet)

Hej :)
Jeg har fået til opgave at løse en ulighed, der ser således ud;

- x2 + 3 x - 4 > 0

men har desværre ingen anelse om hvordan jeg skal gribe den an?

Er det ikke noget med at jeg skal sætte ligningen = 0? Eller skal den bare løses som en normal andengradsligning?

På forhånd tak,

Christa..


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2009 af Da-ted (Slettet)

  Tjoeh det ville være fornuftigt at vide, hvornår - x2 + 3 x - 4 = 0. Så kan du let finde ud af, hvordan funktionen ser ud når x bliver hhv. større og mindre end toppunktetskoordinat.. Se på fortegnet og det er let at regne ud


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2009 af mettehansen8976 (Slettet)

- x2 + 3 - 4

a= -1
B= 3
c= -4

d= 3^2-(4*(-1)*(-4)) = -7

når d er negativ er der ingen nulpunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2009 af Da-ted (Slettet)

 #2 Ah okay :P Sådan kan den self også se ud


Svar #4
11. marts 2009 af Christa.Aagaard (Slettet)

Tak :)

Er uligheden så løst, når jeg får d til -7, eller kommer der mere derefter? :)


Skriv et svar til: Ulighed - andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.