Kemi

reaktionshastigheden

11. marts 2009 af lielie (Slettet)

hej

Sidder og regner kemi opgaver. i en af opgaverne, skal jeg regen reaktionshastigheden for noget koncentrationer når temperaturen er 700K. Men da jeg regner det ud, får jeg reaktionshastigheden til at være 0, kan det passe, at reaktionshastigheden bliver nogle gange lige med 0??og hvis ja er det fordi reaktionshastigheden stopper der, og kan molekylerne ikke reagere mere ved 700K (i denne tilfælde)????

Nogen der kan hjælpe???

på forhånd tak

lielie


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2009 af Ramses I (Slettet)

Hmmmmm..........jeg synes det lyder mystisk. Har du nogen mulighed for at oploade opgaven, så kan vi lige kigge på den.

Og jeg synes bestemt det lyder mystisk når temperaturen er 700 K


Svar #2
11. marts 2009 af lielie (Slettet)

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF07/Eksamen/Opgaver/Opgaver%20gl%20ordning/2007%2010%201.ashx
 

den der hedder opgave d1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2009 af Ramses I (Slettet)

Jeg sætter et regneark ind. Det er altså det nemmeste når der skal laves Vant Hoff-graf og Arrhenius-graf.

Vedhæftet fil:Opg. NO2.xls

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2009 af Ramses I (Slettet)

Her er forklaringen på et Arrhenius-plot:

Arrhenius equation:

k = A *e^(-Ea/(R*T))

Ln K = Ln A - Ea/(R*T)

Ln K = Ln A - Ea/R * 1/T

plot Ln K op ad y- aksen og 1/T hen ad x-aksen og du får en ret linie hvor:

Så er skærring med y-aksen = Ln A

hældningskoefficienten er = -Ea/R


Svar #5
12. marts 2009 af lielie (Slettet)

tak skal du have ;)


Skriv et svar til: reaktionshastigheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.